Magányos farkas

Üdvözöllek a Magányos farkas blogon!

2022. április 28. - Magányos Farkas_

A "magányos farkas" kifejezés a filmtörténetben 1983-ban keletkezett, amikor megjelent, az akkoriban még csak 43 éves Chuck Norris híres akciófilmje az egyedül élő, kőkemény rangerről. (Lone Wolf McQuade, Magyarországon: Magányos farkas címmel). Később ezt a szókapcsolatot az egyedül élő férfiakra kezdték alkalmazni. A természetben a farkasok többnyire falkákban élnek, de akadnak valóban magányos úton járó, egyedül élő farkasok is. E sorok írója is egyedül járja az élet rögös útját és egyedül próbál örömöt csempészni életébe, társat keresve maga számára. Ennek fejezetei illetve az ezzel kapcsolatos gondolatok jelennek meg itt.

Magamról annyit: szellemi munkát végző ember vagyok, széles érdeklődési körrel. Viszont egyedül járom az élet rögös útját, közepes anyagi körülmények között, átlagos külsővel. Már 2020 decembere óta kísérletezem a társkereséssel (hosszabb-rövidebb kihagyásokkal), főleg az online társkereső oldalak (és randik) terén szerezve tapasztalatokat. Részeredményeim vannak csupán: rengeteg érdekes embert (nőt) ismertem meg, sajátos sorsokba nyertem bepillantást és néhány pikáns kalanddal is gazdagodtam, ám legfőbb célom elérése: a boldogság újbóli megtalálása és egy igazi társ megismerése egyelőre várat magára.

Ami szerintem az internetes társkeresést valódi esszenciáját illeti, én így fogalmaznám meg a dolog lényegét:

Internetes vagy online társkeresésnek nevezzük azt az elhúzódó, évekig tartó, önbecsülés-romboló és többnyire kínos folyamatot, melyben ugyan egyedül maradsz továbbra is, de közben önámító módon folyamatosan fenntartod a reményt magadban a pár-találásra és hozzád legkevésbé sem illő emberekkel kommunikálva illetve sikertelen randevúkat "túlélve" önmagad nyugtatod, hogy van még időd és különben is: másoknak sem sikerül a dolog (ami amúgy hazugság és vigasznak is sovány).

Magányos farkas 

maganyosfarkas_also.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://maganyosfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr9717818487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CicuDzsicu 2022.05.30. 17:54:46

Negyven év után, érett, erős jellemű ember már belátja magáról, hogy mennyit ér. Milyen érzelmi igénye van, milyen anyagi tartást ért el, milyen céljai vannak, mit valósított meg, mire vágyik még.
Képes látni magát úgy is, hogy a társ, akire igénye van, milyennek ismerje meg, mennyire elég önmaga saját ideáihoz? Meg tudja ítélni magáról, hogy eléggé erős az elképzeléseit megvalósítani?
Huszonévesen kísérletező, kalandos volt, és ez a játékosság jó, ha nem veszik el, akkor még szórakozhat társkeresőkön, középkorúan, akár idősen is. De az igény kifinomultabb, beérik, koncentrálódik, a huszonéves játékos ösztönösebbé válik - jó esetben.
Egy érett, magányos negyvenes magába szállt és átértékelte eddigi történetét.
Mindenki egyéniség, egyedi, nincs általános megoldóképlet arra, hogyan találja meg a társát!
A magány valójában gyógyír a gőgre.
Aki ebbe belekeseredik, az még nem ismerte be mulasztásait és nem is meri képességeit megélni. Az eddigi harcok, veszteségek, önzés vezet a magány érzéséhez.
A "Magamban vagyok" állapota jó, az nem magányosság. Aki hazudik magának, képmutató a külvilágnak, zavarosban "halászik". Mástól várja maga megoldásait - az csak paktum lesz!

Aki őszinte magához, mindegy milyen módszerrel, megtalálja a társát.
Szeret élni, élvezni, és elbírja önmaga élettörténetének felelősségét.

Olyan jó, amikor ez a történet egy szerető ember figyelmében válik teljessé.

Magányos Farkas_ 2022.10.16. 02:19:54

@CicuDzsicu: Szép szavak, de ez természetesen csak idealizmus. Lehetsz te a lehető legőszintébb önmagadhoz, olykor akkor sem találsz társat. Bárhogy szeretnéd. Hogy miért? Ezernyi okból: például rosszak a társkereső oldalakra feltett fotóid, lakóhelyeden alig akad társkereső nő, nincs pénzed - időd szórakozóhelyekre járni vagy mindez együtt.

CicuDzsicu 2022.10.17. 10:58:12

@Magányos Farkas_:
Idealista vagyok, de ez nem valóságtól elrugaszkodott álmodozás. A vágyaim ösztönösek, ahogy testi igények, úgy lelki igények is. Ahogy az éhség tud előrehajtani, úgy a lelki vágy is - egyéni, hogy mi ízlik vagy mit élvezek. Csak legyen! Ez akaraterő, ami létrehozza a hozzám ideális körülményeket.
Én sem vagyok istenkirály persze! Sőt inkább komikus, mint kozmikus.
Csak ettől még nem csüggedek. Élvezem Magam. Ha azt látom, hogy a körülmények beszűkítik a teljességem, belátom, én vagyok az OK, és a körülmény az okozat, akkor erőt veszek magamon, és indulok tovább, arra, ami jó - nekem.
Úgy is hívják ezt, felelősség, de éppen ösztön is.
Ez addig magányos út, amíg egyszercsak....és ez megfogalmathatatlan, hogy mi van az egyszercsakban. Ez az észérvekkel felfoghatatlan és mégis ez minden tett eredője. Az ember paradox természet - épp annyira állat, mint kreátor. Sugallat és tervszerűség. Céltudatos kóborlás.
Ha megállapodik, magát nemzi újra, hogy azok (gyermekek) induljanak majd el.
Egyéni sorsok - nincs olyan, hogy teljes, mégis a be-ki-teljesülést vágyjuk.
A párnak választott ember által is.
Úgy, hogy őérte megszűnik az önzésem, de épp tőle vagyok a legteljesebb önmagam - ez észérvekkel felfoghatatlan, ilyen lehetetlen
.... lenne, ha nem volna mégis ez, az, amit akarok! Hogy azáltal legyek teljesen én önmagam, hogy őérte, MIÉRTünk új ember legyek.
Ettől az erőtől van az egész történet úgy, ahogy.
Még mielőtt új bibliát írnék, inkább röviden:
Legyen önbecsülés, amibe bele lehet szeretni. És akkor egyszercsak.....

(Az önbecsülés nem öntetszelgés, bár ez is szórakoztató lehet, de kit érdekel például, hogy előnyös a fotó? Egy épp elkattintott lúzer fotó is adhatja éppen azt flasht, hogy akkor abban a momentumban egyszercsak..... nyílik egy új érzés, új dimenzió.
A lélek, a lény maga, ami vonz - szuper, ha gyönyörű is épp. De én se csak tetszek, megbecsülés, becsület is legyen. Ez is egyéni, kinek, mi az érték.)

Bátorság, merészség, játékosság, és mégis komolyan veszem az igényeimet. Nem ezernyi ok határoz meg engem, hanem én hoztam létre ezernyi okozatot egyetlen egy Miértemre, csak ezért az egy igazi MI-ért van előre mozdulás, indulás, törekvés, magányos útnak látszó keresés.
A magányos farkas is azért indult el, mert a falkájában még fiatal ahhoz, hogy vezér legyen, de az ösztön hajtja, szimatot érez, hívja az "illat". És egyszercsak...ott van, és akkor falka.
süti beállítások módosítása