Magányos farkas

10 aranyszabály a 40 feletti internetes társkeresésben

2022. május 28. - Magányos Farkas_

A 40 feletti internetes társkeresés nehéz "műfaj" a férfiak számára, mert kialakult jellemű, meggyökeresedett szokásokkal bíró, ezernyi kötöttséggel rendelkező (és ezért nehezen alkalmazkodó) hölgyekkel kell(ene) összehangolódnunk egy olyan közegben, mely feltöltött képekkel és kétdimenziós kommunikációval kínál ismerkedési felületet. Rengeteg a lehetőség a félreértésekre, az elhamarkodott ítéletekre és a túlkínálat miatti gyors továbblépésekre. Ugyanakkor van 10 aranyszabály, melyet érdemes betartani:

farkas_randi40felett.jpg

Kép forrása: LINK

Nézzük sorban most ezeket saját tapasztalatból merítkezve afféle ajánlásokként és jó tanácsokként. Íme a 10 tanács, nem fontossági sorban:

1. Ne kritizáld önmagad semmilyen téren

Mivel eleinte minden leírt szó vagy elküldött üzenet-mondat fokozott súllyal esik latba, minden kijelentésed, önmagadról tett észrevételed, bevallott hibát felnagyítódik és figyelmeztető jellé válik a másik számára. Így eleinte nagyon ügyelj az önbíráló kijelentéseidre, mert előfordulhat, hogy lebeszéled saját magadról a hölgyet. Az önkritikának természetesen lehet helye, de ne az ismerkedés és kapcsolatépítés elején, hanem később.

2. Ne legyél türelmetlen, sürgető vagy számonkérő

A 40 feletti nők többnyire elfoglaltak (állás, gyerek, barátnők, családtagok, hobbi, én idő ... stb), így nagyon nem szeretik, ha sürgetik őket vagy türelmetlenek velük szemben. Ha nem reagál egy-egy üzenetedre olyan gyorsan mint szeretnéd, ne kérd számon, mert azonnal megszakítja veled a kapcsolatot.

3. Kerüld a korai bizalmaskodást

Érzékeny minden nő a túlzott és korai bizalmaskodásra. A kis szívecskék küldése, a becézgető hangnem vagy pláne rámenős ajánlat elriaszthatja őket a veled való kapcsolat-folytatástól még akkor is, ha nem akartál bunkó lenni, csupán szívből próbáltál túl gyorsan közeledni hozzájuk.

4. Kerüld a végleteket (még ha vannak is)

A társkereső nők legnagyobb része megégette már magát egy-egy férfival, így nagyon érzékenyek a végletesen viselkedő férfiakra. A túl rámenős, csalfa, iszákos, hazug vagy netalán erőszakra utaló megnyilvánulások éppúgy végleteknek számítanak, mint a másik oldalon a túlzott smúzolás, behízelgés, hisz éppen ilyen végletek miatt váltak el minden valószínűség szerint.

5. Elvált házastársról, különösen ha nő, vagy jót vagy semmit

A társkereső hölgyek jelentős része elhagyott nő, aki ha azt hallja egy férfitól, hogy mennyire galád volt egykori felesége, magára ismer és bekapcsol nála a vészjelző. Szolidárisak egymással valamilyen szinten, amellett mindig keresik annak okát, hogy a vele ismerkedni akaró elvált pasasban mi a probléma, ami miatt elválttá vált.

6. Az anyagi helyzeted kiadásával csak óvatosan

A társkeresés nem éppen szép része az anyagiakra való rámozdulás bármelyik fél részéről. A legjobb, ha ezt a témát kerülöd (pro és kontra, vagyis ne kérkedj de ne is ecseteld esetleges csóróságod, mindkettő taszító lehet). A legjobb ha a másik fél anyagi helyzete fokozatosan derül ki és válik nyilvánvalóvá.

7. Barátok mindig legyenek

A nők számára (és nem csak a társkereső nőknek) riasztó az a férfi, akinek egyáltalán nincs barátja vagy csak alig egy fős a baráti köre. Érdemes tehát odafigyelned arra, hogy még ha így is van, ezt ne nagyon hangoztasd, főleg a kapcsolat elején, amikor még nem biztos, hogy érti a hölgy, hogy mi az oka magányosságodnak.

8. Ne add ki magad túl gyorsan

Ha már a levelezgetés fázisában mindent elárulsz magadról (ellövöd az összes puskaport), nem marad ok arra, hogy mélyebben meg akarjanak ismerni. Jó, ha lassan, fokozatosan haladva fedezitek fel egymást, egyszerre megtett egyforma lépésekkel egymás felé.

9. Ne legyél sok

Ha rólad szól minden beszélgetés, nem leszel szimpi egy idő után és unalmassá válsz a hölgy szemében. Beszéltesd a randipartnered is, legyél kíváncsi rá, a hobbijára, anélkül persze, hogy faggatózónak látszanál (vagyis ebben is szabály: csak óvatosan).

10. A randin éreztesd, hogy vonzó a másik

Minden nő szereti, ha nőnek érezheti magát egy férfi mellett, ha tetszik a másiknak, ha vonzónak, izgalmasnak találják egy-egy személyes találkozáson. Ezért próbálj érdeklődő, elismerően rátekintő, kedves és ha mérsékelten is de szenvedélyesnek látszó lenni. 

+ 1 tanács: soha ne kezdj pszichológussal vagy HR-essel, mert hivatásukból adódóan nagyítóval elemeznek ki minden férfit, akivel randiznak. Mivel a 40 feletti társkereső nők alapból nagyon óvatosak és hiba-keresők egy pszichológusnő (vagy HR-es) ezt még extra módon meg is fejeli. Kb 100 az 1-hez, hogy jó leszel neki. :)

Összességében bizony nem könnyű mindezek betartása, de el kell fogadni (az én tapasztalatom legalábbis ez), hogy bizonyos kor felett a társkereső nők nagyon érzékenyek és nagyon óvatosak a férfiakkal.

maganyosfarkas_also.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://maganyosfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr3917842597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kyria 2022.05.30. 11:45:38

Nagyon érdekes figyelni a társkeresést férfi szemmel. Őszintén szólva, nem tudom, mit tennék, ha most "kellene" társat keresnem. 50 elmúltam, nő vagyok, kb. a kutya sem lenne kíváncsi rám. Még meg is értem.
Egy 40-es férfi viszont igazi főnyeremény. (Még egy 50 eleje is, én épp pénteken csodálkoztam rá a másik felemre, aki valami szédítően szexi volt a nyitott ingével, frissen mosott hajával, kb. befelé folyt a nyálam:))).)
Szóval, nem hiszem, hogy lenne erőm, elszántságom újrakezdeni.

bordon 2022.05.30. 11:46:02

40 feletti férfi mit akarhat egy 40 feletti nőtől?
Komolyan kérdezem.
Online persze nem fog visszaírni egy huszonéves nő, de ha a való életben próbálkozik a férfi, akkor elég jó eséllyel becserkészhet egy önmagánál jóval fiatalabb csajt. A nő 17-21 évesen van a csúcson. A férfi meg jóval később, nem kellene bekorlátozni magát az embernek a hozzá hasonló korúakra. Pláne, ha 40-es létére van már egzisztenciája, karrierje, akkor vonzó lesz minden korosztályú nő számára.

szeme közé, laposan! 2022.05.30. 11:46:11

40 feletti magányos férfiak a netes társkeresőkön 20-as, 30-as picsákra kell hajtsanak, akik még friss, ropogós, esetleg alig sérült darabok, akik felnéznek a tapasztalt emberre, simán benyalják a szar dumát, és nem kérdezgetnek faszságokat, akadékoskodnak, stb. A 40-es nők, akik magányosan társkeresnek már leginkább lehullott alma, nekik az 50-es, 60-as korosztály marad. Ennyi.

Olasz Bazsa 2022.05.30. 11:46:20

11: Gondold végig magadban, hogy alkalmas vagy -e rá, hogy egy idegen férfi gyerekéhez alkalmazkodjál, vagy a nő kis kedvencéhez, "aki" természetesen mindenhová kötelezően követi a nőt. Ha érzed a bizonytalanságot, akkor gyerekeseket, szobakutyásokat balra húzd.

Olasz Bazsa 2022.05.30. 11:46:40

12: Ne raboljátok egymás idejét, nincs olyan, hogy "majd kialakul".
Nőknél a szikra meg a kémia nem szokott meglenni, férfiaknál pedig a mérleg. Tehát ha a nő jelenléte nem hoz annyi plusz örömöt az életedbe, ami arányban áll az őhozzá való alkalmazkodás negatív hozadékaival, akkor nem jön ki a mérleg. Nyugi, később csak rosszabb lesz. Ha nem vagy mazochista, balra el.

Olasz Bazsa 2022.05.30. 11:47:18

+1, a ráadás:
Online keresésbe kezdéskor három meglepire készülj fel:
a., Ennyi harmincas - negyvenes elvált nő a világtörténelemben nem volt még, mint amennyi most van. A kínálat szinte végtelen.
b., Egyiknek sem leszel elég jó. Ha a jóisten megtestesülne és a földre szállna, még őt is balra húznák, mert nem elég izgalmas például.
c., Egyzerűen nem látod a nőket a fényképeken. Az emberi bőr természetes textúrája már nyomokban sem fedezhető fel, mintha a többség latex harisnyát húzott volna a fejére. Ne csapkodd a monitorod, nem az romlott el. A jelenséget a kötelezően túltolt photoshop okozza.
A nők a társkeresésbe két dolgot utálnak a legjobban. Az első, hogy csak a körülöttük járó hús-vér férfiakkal lehet megismerkedni, a képzeletükben élőkkel nem. A másik, hogy találkozáskor a 3D -s világot nem lehet szénné photoshoppolni.

Nancsibacsi 2022.05.30. 11:47:36

40 fölött aki társat keres pasi az simán nem normális. Értem én ha egy nő kapcsolatfüggő, és ilyen korban is próbálkozik, de pasi? Ne már.
Az más lapra tartozik hogy 1-1 nő közeledését el lehet foglalni, de ugyanazt a bohóckodást végigcsinálni amit 20 éve... nincs a nő akiért érdemes volna.

Magányos Farkas_ 2022.05.30. 12:00:26

@Nancsibacsi: Nem jó magányosan, társ nélkül megöregedni és meghalni.

octy 2022.05.30. 12:52:07

@Olasz Bazsa: olyanoknak se lehetsz elég jó, aki maga is csak 10-es skálán 2-es fokoztatú nő kinézetre. 10 évvel ezelőtt a 30-30-as férfi-nő korosztálynál teljesen más volt minden, de most a 40-esek abszolút idióták, azt képzelik, még mindig a a 30-as hejessspaseee-k célkeresztjében vannak (pedig nagyon nem) pedig azok a 20-as csajokból válogatnak. Esélyt sem adnak semmilyennek lenni, így a fenti pontokat alkalmazni nincs is lehetőség. mert meg sem hallgatnak, szóba sem állnak átlag 40-es pasival. Azokra csak az 50+ és 60+ nők figyelnek fel esetleg, akiknek már eltelt 10 év a 40-esekre jellemző gondolkodásmóddal és kezdik kapisgálni a valóságot.

Magányos Farkas_ 2022.05.30. 12:55:38

@octy: Ebben nagyon sok igazság van sajnos. Én is ezt tapasztalom. A 40-es elvált nők iszonyúan válogatnak, többnyire realitás nélkül.

octy 2022.05.30. 13:43:20

@Magányos Farkas_: 12 éve, harmincas éveim közepén 2 hónapos társkeresős regisztráció után 3 nő közül választhattam. Nem vagyok egy férfiszépség, sem hejessspasee, sem macsó. A lányok is jó átlagosak voltak de nekem ezzel semmi bajom nem volt, nem modellek közt keresgéltem. Most, 13 hónapja keresek társkeresőn és totál csőd. Nem lettem csúnyább, komolyan. Eleve nem voltam szép. De akkor 3 gyermektelen nőnek is megfeleltem, most a 2 gyerekes családanyák is levegőnek néznek. Nem akarok beletörődni ebbe, de ha megtenném, sokkal könnyebb dolgom lenne a mindennapokban.

octy 2022.05.30. 13:43:47

@Nancsibacsi: Kérlek, adj valami tanácsot, hogy lehet elviselni a tök egyedüllétet! Nem, nem kötekedem, komolyan gondolom. Lásd előző hozzászólásom: lehet bele kell törődnöm hogy egyedül maradok, de akkor nagyon jó lenne úgy kondícionálni a tudatomat, hogy ezt minél könnyebben el tudjam fogadni és tojjak magasról az egész társkeresés témára.

Olasz Bazsa 2022.05.30. 13:43:55

@Magányos Farkas_: Ha rájövök a megváltó receptre, eskü megosztom veletek. :-)

Olasz Bazsa 2022.05.30. 14:12:30

@octy: A férfi választ, a nő dönt. Csak sajnos általában szarul dönt. Ha a kapcsolat létrejöttéről is a férfiak döntenének, gyakorlatilag nem lennének szingli nők.
A válóperek háromnegyedét nők adják be. Először házasodni akarnak de nagyon, aztán meg elválni. Már ebből is érződik, hogy rendszer szinten van már napjainkra valami nagyon, de nagyon elszarva.

Olasz Bazsa 2022.05.30. 14:12:54

@Nancsibacsi: Az idők során minél több nővel ismerkedtem meg, utána annál inkább nem éreztem magam szarul együl. Eleinte azt gondoltam, hogy ez nem normális, valami UFO vagyok, hogy ezt érzem. Viszont exponenciálisan nőnek azok a vélemények, bejegyzések, verdiktek, akik kb pont ugyanerre lyukadnak ki. Ettől persze még nem lesz nagyszerű állapot az egyedüllét, de legalább nem érzem magam marslakónak.

2022.05.30. 14:13:59

@Olasz Bazsa: @octy: 10/10 megjegyzés mindkettő.
Anno rövidebb etapokra én is kipróbáltam a netes társkeresést. Tanulságos eseteim voltak. Valóban: talán a 40-es nők gondolkoznak a legirreálisabban. Életközepi válság, kapuzárási pánik? Fene se tudja. Ott áll hősnőnk (mondjuk) 45 évesen, két tinédzser gyerekkel (jobb esetben ugyanattól az apától), akik sz@rrá vannak kényeztetve/elemi színvonalon sincsenek megnevelve, ő maga pedig teljesen el van tévelyedve a Müller-Coelho-Feri atya Bermuda-háromszögben - de a pasi nézzen ki úgy, mint Brad Pitt fénykorában, az agyveleje körözze le Stephen Hawkingét, a péniszének a méretei Rocco Siffrediét, a bankszámlája Elon Muskét.

Persze egy idő után az ember rájön, hogy vannak intő jelek, csak tudni kell olvasni a sorok között.
Egyik személyes kedvencem az a típus, aki azt írja a bemutatkozás/kit keresek rovatba, hogyaszongya: "Férfit keresek", esetleg: "FÉRFIT keresek".
Ez például egyértelmű jele annak, hogy az illető hölgynél már elment a kisvonat.
Tetszenek érteni: ő Férfit keres - minimum nagy kezdőbetűvel. Mintha létezne a világon Férfibolt, ahová ő bemegy, és kiválasztja az elképzeléseinek 122,3%-osan megfelelő Férfit. Mintha lennének a világon Férfiak és férfiak, meg persze Nők és nők.
Anyám, borogass...

Almandin 2022.05.30. 14:14:52

@bordon: Te azt hiszed, hogy csak 50 alattiak keresnek párt? Egy negyvenes nő egy több évtizeddel idősebbnek még fiatal. Szex meg van 60-70 felett is. Sokan, akik fiatalabbak, azt gondolják, hogy a 60 felettiek nem szexelnek, pedig sokan aktívak még akár 80 körül is.

Almandin 2022.05.30. 14:19:09

@Nancsibacsi: Miért, ha valaki elmúlt 40 és épp egyedül van, vegye meg a koporsóját és a kriptáját és otthon nézze bezárkózva, elhízva a tévét, amíg kábé 40 év múlva meg nem hal? Társra bármilyen korú embernek lehet szüksége, én nem egy embert ismerek, akik 40 felett új kapcsolatokat alakítottak ki, sőt, még 60 felett is.

Almandin 2022.05.30. 14:26:26

@octy: Próbálj inkább élőben ismerkedni és nem görcsösen. Menj el utazni, rendezvényekre, koncertekre, lépj be klubba. Élvezd az életet és ismerkedj nyitottan emberekkel, előbb-utóbb valaki belép az életedbe. Ami a legfontosabb, váratlanul. Az intézményesített társkeresés valóban sokszor sikertelen, mű az egész, görcsös, nem segíti elő a vonzalmak kialakulását. És ami a legfontosabb: ne hirtelen akarj társat találni. Lehet, hogy még egy-két-három év, mire találkozol olyasvalakivel, akivel kialakul valami, de jó dologhoz idő kell (ezt a mai emberek már kezdik elfelejteni).

Argus_ 2022.05.30. 14:40:40

@Olasz Bazsa: Nálam is ez volt: már-már UFO-nak kezdtem érezni magam, annyiszor mentek félre a dolgok. Az a röhej, hogy többnyire elsem em jutottunk odáig, hogy "ne feleljek meg" legalábbis külsőre, mert már a levelezés fázisában megszakították velem a kapcsolatot. Hol ezért, hol azért. A legkevésbé sem értem mi az ok. Tök átlagos vagyok, kicsit mackós, 182 centis átlag-pasi.

Balogh Zsolt · http://vonattal-termeszetesen.blog.hu/ 2022.05.30. 15:22:10

Minek 40 felett társat keresni? De most komolyan? Mit tud hozzáadni egy nő az ember életéhez? Tartsam el, szolgáljam ki, legyek a rabszolgája? És mit kapok cserébe? Ja hogy semmit? Kösz, inkább kihagynám...

El kell engedni a témát, és egy új világ nyílik ki előttetek! Több szabadidő, több elkölthető pénz, hobby-k, utazások... Koncentrálhatsz a karrieredre, barátokra, pihenhetsz, amit csak akarsz.

Mennyi férfi szenved a házasságban, miközben irigyen nézi a szingliket.

Mikor én töröltem magam az összes társkeresőről és az utolsó női ismerősömet is letöröltem Viberről, olyan békét és nyugalmat éreztem, mint 20 éve tán sohasem. Nincs álmatlan éjszaka, forgolódás, stressz, se gyomorgörcs. Csak azt bánom, hogy korábban ennyi időt elpazaroltam erre az életemből.

2022.05.30. 15:38:08

@Balogh Zsolt: Egyetértek. Hosszú kerülőutakon át jutottam el eddig a felismerésig én is. Azóta olyan nyugodt napjaim, heteim, hónapjaim vannak, mint soha előtte.
Ha nem is tömegével, de egyre több ember (függetlenül attól, hogy férfi avagy nő) jut erre következtetésre.

Almandin 2022.05.30. 16:18:24

@Balogh Zsolt: @AntiChrist: Szomorú ilyeneket olvasni. Szomorú, hogy sokan eljutnak a megkeseredés ilyen fázisába, hogy lemondanak a társról. Van egy-két ember, akit a sors, vagy Isten (világnézettől függően) arra teremtett, hogy remeteként, egyedül éljen, de az emberek többsége megbetegszik párkapcsolat nélkül hosszú ideig. Szükségünk van arra, hogy szeressenek és mi is szeretetet adhassunk. Szervezetünknek is szüksége van arra az oxitocinra és szerotoninra, amelyet ölelgetéssel szerzünk be. A magány hosszú távon károsabb, mint a rendszeres dohányzás. Korábban halnak a magányosak.
www.hazipatika.com/napi_egeszseg/egeszsegugy/cikkek/a_magany_fertozo_es_veszelyes

Jager_ 2022.05.30. 16:52:33

@Almandin: @Balogh Zsolt: Egy bizonyos kor felett nagyon nehéz utcán, szórakozóhelyen vagy más spontán helyzetben ismerkedni. Szinte csak a társkereső oldalak maradnak. És társ meg kell, mert hiába a hobbi, a haverok (már ha vannak), ha nem kapsz soha ölelés, kedvességet senkitől.

Almandin 2022.05.30. 17:16:57

@AntiChrist: Így atomizálódik a társadalom. Az biztos, hogy a rossz kapcsolat rosszabb, mint az egyedüllét, de hosszú távon (5-10 év, vagy több) az se jobb. Nagyon pesszimista világnézetet sugall a hozzáállásod.

Almandin 2022.05.30. 17:18:15

@Jäger_: Inkább a gátlásos emberekre jellemző, hogy csak társkeresőn tudnak ismerkedni. Ez nem korfüggő. Máshol is lehet, de türelemjáték (ne azt várd, hogy egy-két hónapon belül lesz valakid, inkább évek kellenek hozzá).

Jager_ 2022.05.30. 17:50:23

@Almandin: Én évek óta keresek és tutira mondom neked: 45 évesen sem vagyok gátlásos introvertált pasas. De munka mellett, 45 évesen hogyan menjek diszkóba a 20 évesek közé. Ennyi idősen hogyan szólítsak le nőket? Egyszerűen egy kor felett beszűkülnek az ismerkedési lehetőségek. Elég arra gondolni: 18-25 közt bármilyen módon is közeledtünk egy nőhöz, nagy eséllyel szabad volt még vagy legalábbis nem házas. Most egy korban hozzám illő 39-40-45 éves nő tuti hétszentség hogy vagy házas, vagy barátja van. Kicsi az esély, hogy az ember szabad, független 40-es nőkbe botoljon egy spontán helyzetben.

Nagyatlan 2022.05.30. 18:24:07

Harmincöt éves hölgy ismerősöm regisztrált egy népszerű társkeresőre, és elhívott, hogy segítsek válogatni. Nagyon jól szórakoztunk, viszont közben elég érdekes dolgokat tudtam meg erről a világról - a másik szemszögből. Nem vicc, szinte folyamatosan csipogott a telefonja, nagyjából kétszázan jelölhették be, tehát a választék óriási volt, és nemcsak negyvenesek, hanem húszas éveik elején járó srácok is bejelölték - legalábbis az adatlapjuk szerint, én hangoztattam is időnként, hogy szerintem az adatlap totál átverés. Ismerősöm tudott válogatni bőszen, kiszórt szerintem egy csomó reális alternatívát, és visszajelölte azt a kb húsz alfahímet, akit szerintem mindenki visszajelölt, valamint örült, hogy ennyire kelendő a "húspiacon".

Jöttek a randik, és a pofáraesések: a jelöltek többsége marhára nem úgy nézett ki, mint a képeken, volt köztük pocakos családapa, meg csak szexre vadászó srác, mondanom sem kell, egyikből sem lett kapcsolat. Ismerősöm meg panaszkodott, hogy ez az egész társkereső egy baromság, a férfiak hülyék és átbasszák a nőket, stb, stb.

Tanulság? Nemcsak ő a hibás. Ha mindenki rendeltetésszerűen használná a társkeresőt, nem kamu fotókkal próbálkozna (úgyis kiderül a valóság!), lehet, ismerősöm visszajelölte volna azt a srácot, aki nem görög félisten, de amúgy helyes és hozzávaló, és boldog lett volna vele. És igen, ha ő is kicsit reálisabban gondolkodik, és nem dől be a "félisteneknek", ne adj isten nem 5 másodperc alatt dönt profilokról, nagyobb szerencsével járt volna.

Szóval érdekes dolgok ezek.

Almandin 2022.05.30. 18:44:17

@Nagyatlan: A netes társkeresőknek valóban hátránya, hogy a fotó túl nagy jelentőségű. Neten kívüli ismerkedésnél van olyan, hogy két ember ismeri egymást (mondjuk szomszédok, vagy egy tanfolyamra járnak, útitársak, stb.) és fokozatosan vonzódni kezdenek egymáshoz. Hangsúlyozom, nem ismerkedési szándékkal ismerkednek. Nálad is azt látom, hogy eleve ismerkedni akarsz, leszólítani nőket, stb., pedig ha csak éled az életed és beszélgetsz emberekkel (nem társkeresési szándékkal), akkor előbb-utóbb lesz olyan, akihez vonzódni kezdesz.
A netes társkeresés még olyanokból is kihozza a hazudozási (vagy csak szépítgetési) hajlamot, akik alapjában véve nem hazudós alkatok. Ha azt látják, nagy a verseny, pl. a 10 évvel ezelőtti és 20 kilóval könnyebb fotóját tölti fel valaki. De valóban, a szélhámosoknak is áll a zászló. Ráadásul a fotó nem minden, én pl.volt, hogy vonzódtam olyanokhoz, akikről, ha csak egy fényképet láttam volna, azt mondtam volna, hogy nem érdekel, nem tetszik. Élőben a gesztusok, kisugárzás sokat módosít. Lehet olyan, hogy kiderül, kifejezetten vonzó az, akinek a fotója nem a legelőnyösebb, de fordítva is lehetséges. Egy fényképen jól kinéző egyed is lehet, hogy olyan bunkón kommunikál, olyan rossz a kisugárzása élőben, hogy elmegy tőle az ember kedve. Ezért is lenne jobb, ha az emberek a társkeresőt csak másodlagos ismerkedési eszköznek használnák. Nem kell kidobni, de csodát se kell tőle várni.

Almandin 2022.05.30. 18:50:03

@Jäger_: Nem kell senkit leszólítani. Egyszerűen járj rendezvényekre, utazz, ülj be egy kávézóba, ülj ki egy parkba, és elegyedj beszédbe emberekkel. Nem feltétlenül párkeresési célzattal, hanem gyakorold azt, hogy szóbaállsz idegenekkel. Valamilyen klubba, túrakörbe, ha hívő vagy, gyülekezetbe, sportolni, stb. is eljárhatsz, az ismeretségek így majd jönnek maguktól. Előbb-utóbb lesz olyan nő, akivel kölcsönösen bejöttök egymásnak. Én pl. fiatalon se diszkóban ismerkedtem, mégis van párom. Sőt, nem is az első. A vicc az, hogy a jelenlegivel még egy hagyományos, nyomtatott, fotó nélküli társkereső hirdetés hozott össze. Nem is kerestem szisztematikusan, csak megakadt a szemem a hirdetésen és felhívtam. De egyébként inkább a természetes ismerkedés vált be nekem is.

gyurmamix 2022.05.30. 19:05:13

Sziasztok! Online társkereső!??? Először próbáltam ki életemben! Közel állok ahhoz h egyetertsek azzal a kollégával aki teljesen feleslegesnek tartja 40 év feletti pasiknak! De lenne egy dolog vagyis több de egyet legelabb tegyetek meg h megmagyaráztok! Mi értelme van egy online társkeresőnek úgy ha nem tesz fel valaki fotót???????? Sok autó hirdetést is látok fotó nélkül! Azt sem értem ! De ezt nagyon nem !

Jager_ 2022.05.30. 19:40:10

@Almandin: Gyakoroljam a szóbaállást idegenekkel? 45 évesen? Ugye viccelsz? Felneveltem két gyereket, túl vagyok egy házasságon, voltam manager, középvezető, felső vezető, tanár ... szerinted gyakorolnom kéne a szóbaállást? :)))

Almandin 2022.05.30. 19:53:14

@Jäger_: Nem ismerlek személyesen. A kommunikációs stílusodat se ismerem eléggé. A hozzászólásodból mást szűrtem le, ne haragudj.

Infintely 2022.05.30. 20:45:11

nekem sohasem volt párom, szerintem nem is lesz, de inkább nyertem szerintem mintsem veszítettem, így 40 felett néha hiányzik, de mivel nem tudom miből maradtam ki, annyira nem. mindenesetre sajnálom azokat akik tényleg szeretnének társat, elég nehéz lehet a mai világban...

Erhí mergen 2022.05.30. 20:47:44

Jeez, végig se bírtam olvasni.
Már a legelső sorokból lerít, hogy egy elbaxott nő okoskodása az egész.
Árulkodó jel volt, hogy kibaxottul nincs benne empátia a férfiak iránt, másrészt nem képes egyetlen problémakört sem nem a nő szemszögéből nézni(nem hogy madártávlatból).

Nagyon emlékeztet arra, amikor 20 éve nyomatták a magazinok, hogy ha nincs otthon szex, talán többet kéne besegíteni mosogatni a férfinak, mert akkor "talán" lesz.
És nem röhögték el magukat, amikor ezt kinyomtatták... :)
Mert ugye az udvarias, segítőkész jófiúkat szoktátok lecuppantani a backstage-ben? :P

Az a baj a nőkkel, hogy legbelül úgy gondoldolják, hogy a férfiak szimplán "rosszul működő nők", akiket helyre lehet rázni a rendes női mércének megfelelő állapotba, csak ne álljon ellen. Aztán amikor véletlenül sikerrel járnak és jól működő nőt faragtak belőle, jönnek fel blogolni és kommentelni arról, hogy mennyire puncik lettek a férfiak...

Eszembe jut még egy dolog, csak hogy konstruktívabbank tűnjek, az is kb. 20 éve volt valamelyik férfimagazinban. Egy interjú egy elképesztő bombázóval, akit megkérdeztek, hogy hát mégis, hogyan lehet ilyen nőt megkapni, mit kell tennie egy férfinek ehhez?
A csaj válasza pedig az volt, hogy "kérdezd meg ugyanezt édesanyádtól... majd tedd pontosan az ellenkezőjét annak, amit válaszol".

NB: Egy stabil kapcsolat létrehozásának záloga, hogy az ismerkedés kezdeti szakaszán a csaj jobban akarja a dolgot, mint a férfi. Ha ez megvan, lesz elég szex a férfinek és cserébe belemegy a nők által vágyott, párkapcsolati hullámvasutazásba. Ez annyit tesz uraim, hogy ha egy csaj elsőre nem esik szét előttetek/nem pirul/nem harapdálja a száját/nem látni rajta, hogy nem leszopni akar, hanem inkább egyből felfalni, azzal nem érdemes kezdeni, max ha a 22. nő utáni, de a 24. nő előtti csajt keresed. Ha viszont tényleg komolyat akarsz - olyat, akivel ha netán szét is mentek, végig pontosan tudod, hogy végül úgyis egymás ölében köttök majd ki - akkor biza a szájharapdálósok közül kell kiválasztani a legkevésbé taszítót.
A nők erre fújjolni fognak, de ne hallgassatok rájuk. Ők szimplán kémiának nevezik ugyanezt.
Szívesen!

fotengelyszimering 2022.05.30. 20:48:29

A netes társkeresés igazi lélekölő húspiac. Szerintem az a legnagyobb problémája, hogy egyszerűen túl nagy a választék, dömping van. A nagy szám miatt nincs energiád végigolvasni az akár százas nagyságrendű jelölthalmaz bemutatkozását, ehelyett a képek alapján válogatsz. A szépség relatív, de azért vannak általános preferenciák, amelyhez a többség vonzódik, szóval ha valaki helyes, akkor nemcsak neked jön be, hanem száz másiknak. Kevés profilra repülnek sokan, a többi meg csak ott van...

A külső visz mindent, ha a külsőd megfelel, akkor kapsz egyáltalán esélyt, hogy megszólalj. Ritka kivétel, ha máshogy alakul.

Rövid, de frappáns, egyéni bemutatkozás segíthet, ami ordítóan más mint a tucat.
Legyen rövid, mert ha te pont a századik vagy, akit megnéz aznap a másik, akkor addigra már egy belefáradt valakit kell meggyőznöd.
Nem lehetetlen, de majdnem.

Ne vedd sértésnek, ha mellőznek, válaszra sem méltatnak, ez alapvetően nem neked szól! Te nem lettél kevesebb, csak a másik azt hiszi, jobbat talál nálad. Azt csinál, amit akar. Persze ez rajtad nem segít, azaz mégis, mert nem magadban keresed a "hibát".

fotengelyszimering 2022.05.30. 20:51:49

Az első-második bekezdés a másik nemre is igaz...

luis5 2022.05.30. 21:03:00

@Almandin: azt gondolom ha tejet akarsz inni nem kell megvenned a tehenet :)

Jager_ 2022.05.30. 22:26:00

@Almandin: Oké! Semmi gond. ... Nem gyakori a komment szekciókban az elnézést kérés. :) Már érdemes volt ma a gép elé ülnöm. :) Tényleg.

Pamwela 2022.05.30. 22:39:55

Uraim!:)) Nőként szólok hozzá a témához, bár lehet nem kellene...nem vagyok már huszéndzser sem, elmúltam 50..voltam férjnél, volt pár hosszabb kapcsolatom, de a köztes időkben ill az elmúlt pár hónapban volt szerencsém netes ismerekedős oldalakhoz. Nyilván tisztában vagyok azzal, hogy az 50-es pasik nem engem keresnek, (sőt, már senki sem, de a remény hal meg utoljára), viszont én jobban örülnék egy 50-esnek, mint egy 60-asnak:))) Sajnos ez van és a kezdeti "nagy sikereim" és néhány találkozó után - arra jutottam, hogy inkább túrázni, kirándulni járok, nyitott szemmel. Ez az online ismerkedés régen se, most se túl életszerű szerintem, kicsit erőltetett és sokszor tud kínos is lenni.... Javaslom ezt lehetőséget az itteni néhány fiatalembernek is, aki esetleg nem tudja, merre keresgéljen: Fc-n elég sok ilyen csoport van, sok eseménnyel - ha más nem, új embereket, új kapcsolatokat lehet kialakítani...és ne bántsuk egymást, hiszen sokan ugyanazt akarjuk: a férfi a nőt, a nő a férfit:))

Almandin 2022.05.30. 22:53:15

@Jäger_: Sajnos tényleg siralmas a kommentkultúra és egymás sértegetése sajnos a leggyakoribb megnyilvánulási forma (trollkodás). Én igyekszem még inkább beszélgetni és nem elfelejteni, hogy a nickek mögött érző emberek vannak. Néha én is vagdalkozom, de többnyire válaszként mások sértéseire, vagy ha kirívóan embertelen kommentet vagy posztot olvasok (politikai téren különösen sok ilyen van).

_Amatőr_ 2022.05.30. 23:43:19

Hát nem tudom...nekem 40+-osként eléggé bejön az online ismerkedés. Na, nem a klasszikus levelezős fajta, hanem a jobbra-balra húzogatós verzió. ;)
Személyes tapasztalataimból kiindulva 2 tanácsot tudnék adni:
1. Ne vedd túl komolyan!
2. Minél előbb össze kell hozni a személyes találkozót!

moonshadow 2022.05.31. 00:27:05

Nem igazán értem miért sulykolják az emberekbe, hogy az egyedüllét egyenlő a magánnyal. Kapcsolatra legtöbbször nem az vágyik aki egyedül van, hanem az aki még nem tapasztalta meg. Negyven felett a kor növekedtével a pasik egyre inkább elvannak a saját világukban, egyre nehezebb magukat rávenni, hogy szexért a teljes idejüket adják a nőknek.

moonshadow 2022.05.31. 00:29:27

Egyébként szerintem is, ezt a blog bejegyzést egy az egyben nő írta.

moonshadow 2022.05.31. 00:40:03

@AntiChrist: A nőkre ugyanúgy jellemző a régi fotók feltöltése. Amikor még érdekelt voltam a témában pár éve, konstatáltam, hogy a túlsúlyosak általában arcról töltenek fel közelit, hogy ne látsszon a testalkat, a vékony ugyanakkor ráncos láncdohányosok meg jó távoli egész alakosat. :)

bordon 2022.05.31. 02:40:33

@Nagyatlan: régi nagy igazság, hogy a nők 80%-át a férfiak 20%-a dugja. Emiatt a jópasikért sorban állnak a nők, nem bánják, ha az 6 másik csajnak is tetszik és valószínűleg ezt ki is használja, mert egy nő inkább jelöl vissza egy olyan sármos pasit, aki más nőknek is kell, minthogy leálljon az alsópolcos pasikkal.

Mivel naponta kap 200 üzenetet egy átlagos nő is a társkeresőkön, ezért sose fog leállni egy pasinál. Minden nap jön az új inger, ha ma kiválaszt egyet, akkor elszalasztja a holnap esetleg ráíró szuper pasit. Az online társkeresők a nők egójának hízlalására jók elsősorban.

Ahol én normális nőkkel, párokkal találkoztam, az a szexpartnerkereső. Ott is vannak körülményes emberek, elszállt elvárások, de meglepő módon sokkal több a normális, vidám, felszabadult, valóban (szex)kapcsolatot akaró nő. Igaz ott is csak a felsőpolcos férfiak rúgnak labdába, de ezzel nekem nem volt gondom akkoriban. 10 párral és 2 szóló hölggyel jöttem össze. Meglepően normálisak voltak, a felükkel tartós kapcsolatot is ki tudtam alakítani és nek csak szexről szólt a dolog egy idő után.
A végeláthatatlan kávézgatások, beszélgetések, cukrászdákban történő inkvizíciós jellegű vallatások nekem nem fekszenek. Aki nálam így kezdi, az intő jel. Amikor az első csajommal jártam 5 hónapot vártam (szenvedtem egy buta liba mellett) az első szexért, 40+ évesen ilyen köröket már nem futnék. Ne raboljuk egymás idejét. A netes társkeresésre vetemedő nők a folyamatos visszajelzések hatására nem lesznek abban érdekeltek, hogy leálljanak egy férfinál és vele valós kapcsolatra lépjenek, inkább online háremet tartanak, akik küldik nekik a megerősítést naponta, lepattanó muffban reménykedve.

A posztolónak annyit üzennék mégy hogy amennyi idegbajjal és megalázkodással jár az elvált, gyerekkel rendelkező, de hülyepicsa negyvenes nőkkel ismerkedni, annyi idegbajjal és megalázkodással harmincas, sőt, huszonéves nőkkel is lehet ismerkedni. Társkeresőn eleve nem jönnek szembe, nincs match, mert nem úgy állítják be a keresési paramétereket, hogy negyvenes pasik is beleessenek. De a való életben igenis össze lehet jönni ilyen hozzád képest fiatalabb nőkkel. És nem rosszabbak, mint a negyvenesek, nem elszálltabbak. Nem is jobbak fejben, ezt el kell ismerni, de legalább megsokszorozódik a sokaság, amiből meríthetsz, ha nyitsz feléjük.
Mondjuk aki nem olyan helyen dolgozik, ahol fiatalabb nőkkel szóba elegyedhet, az eléggé el van vágva. Egy iroda, közigazgatás, egészségügy, oktatási szféra (alapfokútól a felsőoktatásig), multicég ezért szuper munkahely, ellentétben mondjuk egy kábelgyárral vagy cipészműhellyel, vannak női kollégák, ügyfelek, lehet ismerkedni.

Személyesen simán bevágódhat egy magasabb pozícióban lévő negyvenes pasi egy pályakezdő kolleginánál (aki netes társkeresőn eleve szembe se jön, mert úgy állítjátok be a szűrőfeltételeket) vagy egy ügyfélnél, vagy valaki ismer valakit, akivel összeboronálnak, és céges bulin is lehet villantani humorérzéket a csajoknak.

bordon 2022.05.31. 02:44:01

@Erhí mergen: Maximálisan egyetértek a kommenteddel. Minden szava igaz.

Burgermeister 2022.05.31. 05:35:15

@Erhí mergen: Naaah, marpedig kemia nelkul (minimalis kemia kell) lofasz nem lesz ebbol.

@luis5: Pontosan, ahogy a nok is mondjak, minek tartsak egy disznot azert a kis kolbaszert.

@_Amatőr_: Ott a pont!

@Balogh Zsolt: Van benne igazsag amit irsz. Kinek mi jon be es mit akar. Te ezt valasztottad en meg a kozeputat, nem foglalkozom a temaval raporogve, kint van a halo es aki beleuszik abbol lehet vmi, a legtobbol csak nehany szex, keves az aki valoban akar mást. De egy vmit akarnak, a teljes eroforrasodat es szabadidodet, ez meg nekem nem palya. Szoval van itt is kozeput. Amugy meg minel inkabb "leszarom" a temat annal inkabb tapadnak.

bordon 2022.05.31. 07:08:49

Ez a ne legyél türelmetlen, sürgető szöveg jól hangzik, csak ha a férfi nem kezdeményez, akkor ő a pipogya szürke kispolgár, akire nem lehet felnézni, nem tud férfi lenni. Aztán a következő pasi, aki nem neten szerencsétlenkedik, hanem a lépcsőházban szólítja le a negyvenes nőt, az falhoz szorítja, lesmárolja, behúzza a lakásába és megdugja. A nők erre vágynak. Azok meg főleg, akik ezt letagadják.

Olyan férifra vágynak a nők:

Aki más nőknek is kellene (státusz, felső 20%), aki megkaphatna más nőket is, de valamiért mégse dug félre (ez utóbbi nem szokott bejönni, hisz kevés az olyan férfi, aki felső 20%-ba tartozik, de erről nem tud, ezt nem használja ki)

Aki domináns, agresszív, erős, de nem velük szemben, tehát egy vadállat, akit ők megszelidítenek. Nem szokott bejönni, mert aki alapvetően domináns, agresszív, az nem fogja elviselni a párkapcsolatban való kiherélését.

Akinek van pénze, de engedi, hogy a nő kontrollálja a pénztárcáját, fedezi a költekezését, ez ugye a sikeres és nagyvonalú kategória.

Aki okos, intelligens, de nem okoskodó.

Ja és 40+ éves nőknél már jellemzően vannak előző kanok által nemzett fattyak, akiket el kell fogadnia, esetleg el is tartania a férfinak.

Andy73 2022.05.31. 07:47:40

@Erhí mergen: nekem is úgy tűnik, hogy egy nő írta le a vágyait. Egy 40 feletti férfi egyébként simán találhat magának 40 alatti nőt is, a való világban is, nem kell a 40 fölöttiek között keresgélnie, legfeljebb akkor ha ő már jóval 40 felett van és nem túl vonzó. 40 felé közeledve egy nőnek már nagyon hangosan ketyeg a biológiai órája, egy férfinak viszont még 40 felett sem. Ha pedig egy nőnek már vannak gyerekei, akiket egyedül nevel, akkor még nehezebb társat találnia, mert a férfiak nem olyan szívesen nevelik más gyerekeit, inkább sajátot szeretne mindenki.

Szornyeteglajos 2022.05.31. 08:15:33

Pedig az online társkeresés pont a 40+-osoknak lenne a legjobb, és mégsem... Nagyon elszántnak kell lennie annak az elvált anyukának, aki napi-heti szinten képes szelektálni a "kinyanálakk", "Deszép vagy hecegnöm" jellegű üzeneteket, meg a dickpic-eket, ezt aláírom.
De hogy egy épkézláb nő ne találjon legalább egy randira esélyes pasast évekig(!), ...
Ott már lehet, hogy nála van a gond.
Én is fenn vagyok, 35-45-ig szűrök, elvált anyukák, gyerektelenek benn vannak a szűrőben. Vidéken élek, 40km körzetben tartom reálisnak a párkapcsolat fenntarthatóságát. A kínálat... rettenet. (Nincsenek nagy igényeim, nekem is van két kiskorú gyerekem, nem is királykisasszonyt keresek. ) Viszont még így is találok egy tucat nőt, aki valamennyire beindít és nincs szédületes baromság a leírásában. Félreértés ne essék: nem az ideáljaim, a házasságom előtt szebb lányokra rá se mozdultam, de így 40+ már nincsenek olyan igényeim, hogy tündérpofi, feszes popsi, őzike lábak. Többre tartom az együttműködési képességet, a toleranciát, önzetlenséget, jóindulatot.

Amikor viszont rájuk írok, a legtöbb esetben nincs válasz. Egy év mérlege: két randi. Kapcsolat egyikből se lett, mert kiderült, hogy nem egymást keressük.

Az élő ismerkedés jobban megy, de tartós kapcsolat így sincs. Lehet, hogy el kellene fogadnom, ennyi idősen jobb egy laza szexkapcsolat, mint összebútorozni valakivel, aki pár év után ugyanúgy lapátra tesz, mint akit csak kettyintek, mert megun.

Az a vicc, hogy többször azért nem jött össze a tartós kapcsolat, mert anyagilag nem tudom azt az életszínvonalat nyújtani, amit házasként éltem. Ez sosem lett kimondva, de valahogy mindig úgy alakult, hogy ha nemet kellett mondanom a pénz miatt valamilyen programra, vagy egyértelművé vált a nőnek, hogy az a nívót tőlem nem várhatja el, amit az exétől megszokott, elült a kontakt.

moonshadow 2022.05.31. 09:21:34

Az életkor nem annyira fontos, mint a kinézet. Kb. 45 éves életkor az aminél már életmód szerint össze lehet hozni kinézetre egy teljes generációs különbséget (20év), tehát ki lehet nézni 35-nek de 55-nek is. Párommal is úgy jöttem össze, hogy mindketten letagadhatnánk kb. 8-10 évet a valós életkorunkból.

FlybyWire 2022.05.31. 09:35:29

Szerintem 40 felett férfiként az online téma nagyjából reménytelen lehet. Max a génlottón nyertes Klúni/Pitt stb *tényleges* kinézetű tinderezőknek lehet babér, már ha még mindig csak alkalmi dolgokra gyúrnak. Ez meg ugye a férfiak 0,1%-a 40 fölött, szóval a 20-as 30as korosztályok felső 20%-a helyett itt már csak ez a 0,1% visz mindent.

12 éve vagyok a feleségemmel, gyönyörű gyerekünk és nagyon szép életünk van, nagyon úgy néz ki hogy együtt is fogunk megöregedni (kopp-kopp), mert annyi harcon vagyunk túl (egymással és egymásért), hogy gyakorlatilag új emberekké váltunk mindketten, ami itt egyértelműen jobbat (is) jelent.

És a vicc, hogy mi is online társkeresőn ismerkedtünk meg (én 36 voltam, ő 25), de már akkor is véletlenül mentem át a 35-ig beállított szűrőjén, hála a szerencsés génjeimnek élőben is sokkal fiatalabbnak néztem ki a koromnál - ez még mindig igaz nagyjából). Ami még nagy szerencse, hogy a tinder és egyebek még nem léteztek, és online is kevesebben pörögtek. Akkor mi bejött:
Egy normális fotó (31 éves koromból, de még simán úgy néztem ki 36-ként is :D), és egy rövid, tömör, intelligens is diszkréten humoros bemutatkozás.
34-36 éves korom között rengeteget felsőközép szintű nővel jöttem össze, érdekes módon mindegyik 27 éves volt pont akkor (ez fontos - ez az a kor amikor az első (1-2) komolyabb kapcsolat után a nő *tényleg* családalapításra kerül valakit, és először jönnek be a képbe az olyan dolgok mint az egzisztencia, az intelligencia, a perspektívák a férfi részéről - mégiscsak fontosak a gének, meg az utód eltartásának biztosítása. Ilyenkor a 35 körüli férfi az ideális, hiszen nekik már azért egzisztencia szokott lenni, és még jól is néznek ki, viszont - manapság - még jellemzően talán nincs gyerekük, esetleg még el sem váltak, nem is voltak házasok).
Na szóval ezek simán a saját kategóriám vagy kicsivel afeletti csajok voltak, és most jön a lényeg: MINDEN esetben ők írtak rám.
Persze, előnyös fotó kellett, de a szöveg fontosabb volt.

Meg hát előny volt, hogy azért akkor kevesebben voltak még sokkal.
Ma szerintem tuti semmi másra nem regisztrálnék, kizárólag szexpartner keresőre, és ha már mindenáron tartósabbra keresnék valakit, akkor inkább a 30-35 körüli kategóriára mennék rá, de 48 évesen online ez eleve bukta.
Élőben viszont ha kicsit összekaparom magam, edzek pár hetet, felveszek egy inget és középvezetőként bemegyek a melóhelyre (SSC, ha ez mond valakinek valamit), akkor a mai napig lehet számolgatni a pipákat, hogy hányan lehetnének meg az accountingról , az accounts receivable-ről, a HR-ről stb... :D

Szóval kedves 40+ keresgélő férfiak: külsőre igényesség, normális egzisztencia, és élőben olyan helyeken járni, ahol a sok a (bármilyen) nő.

Online? Max tisztán szexpartner keresés.

moonshadow 2022.05.31. 10:14:13

@FlybyWire: Egy fenét. Pont a negyvenes évek második fele életkor az, ahol bármelyik férfi aki még nem itta/bagózta szét magát, egy sportos életmódváltással kb. két év alatt ki tudja magát annyira "pattintani", hogy ki fog rögtön emelkedni jó értelemben a nagy átlagból és felkerül a keresgélő nők radarjára. És itt nem szétgyúrást kell érteni, csupán optimális testalkatot, has felesleg nagy részének ledolgozását, némi muszkli szálkásítást saját testsúlyos edzéssel, és állóképesség növelést túrázással, gyaloglással, majd kocogással, vagy biciklizéssel, úszással. Mindenzt nem is a nőkért kell tenni, hanem önmagunkért, mert pont ez az életkor az ahol dönteni kell hogy korai halálra gyúr az ember vagy dolgozni kezd az egészségéért.
Az arányos testalkat meghozza a magabiztosságot is szinte mindenkinél.
Másrészt a Tinder fikázással sem értek egyet, a badoo és hasonszőrű társain találkoztam maguktól indokolatlanul elszállt nőkkel, a Tinderen meg rögtön belefutottam a számomra megfelelőbe. :)

Magányos Farkas_ 2022.05.31. 11:12:46

@Szornyeteglajos: Azt írod: "Egy év mérlege: két randi. " -- Ezen kicsit meglepődtem. Nálam az első társkereső évemben 1 év alatt volt 21 randi. Most a második évben havonta van 1 (évi 12 lesz kb). De sajnos a végeredmény nálam is nulla. Viszont panaszkodtam a kevés találkozó miatt, de látva, hogy nálad ezen a téren mi a helyzet, nem teszem. :)

moonshadow 2022.05.31. 11:24:38

Szerintem egyébként csak nők lehetnek magányosak, férfi építő egyedüllétben élhet, de ha már magányos akkor vagy valamilyen lelki gond van, vagy túl fiatal és még és tapasztalatokra vágyik. A nők pont azt szeretik legjobban egy férfiben, hogy derűs épíő egyedüllétre is képes, és optimista, mindenben a lehetőséget és a félig teli poharat látja, és ezért tesz is. Ilyen pasikhoz akarnak a nők csatlakozni, nem a lúzerekkel akik a magányukkal kampányolnak.

Erhí mergen 2 2022.05.31. 11:32:06

@Magányos Farkas_: Nyugodtan letilthatsz, részemről nincs harag. Itt most csak Andy73 kommentjére reagálok. Remélem, ez még belefér...

@Andy73:
"@Erhí mergen: nekem is úgy tűnik, hogy egy nő írta le a vágyait. Egy 40 feletti férfi egyébként simán találhat magának 40 alatti nőt is, a való világban is, nem kell a 40 fölöttiek között keresgélnie, legfeljebb akkor ha ő már jóval 40 felett van és nem túl vonzó. 40 felé közeledve egy nőnek már nagyon hangosan ketyeg a biológiai órája, egy férfinak viszont még 40 felett sem. Ha pedig egy nőnek már vannak gyerekei, akiket egyedül nevel, akkor még nehezebb társat találnia, mert a férfiak nem olyan szívesen nevelik más gyerekeit, inkább sajátot szeretne mindenki."

Ezt én is tartom, de újra felteszem a kérdést: mi a 40+ férfi pontos célja?
Ha a szex/ideiglenesnek jó punci egy szezonra, akkor jah, jó taktika lehet becserkészni a kései 30-as nőket, akik már egy kezükön tartják nyilván a megmaradt petesejtjeik számát.
Ugyancsak hasonlóképp kiszolgáltatottak a kisgyerekes anyák is, ezt aláírom, csak tételezzük már fel, hogy vannak 40+ férfiak, akik olyan nagyon nem rajonganak a folyamatos személycserékért, a punci utáni loslatásért, a kötelező virításokért, fölösleges pénzköltésekért...
Mi van, ha vannak olyanok is köztünk, akik inkább vásárolnának maguknak bérletet, mintsem folyton kivergődjenek a húspiacra és újra, meg újra, ugyanazon köröket járni?
Ha ugyanis a "végső megoldást", a "párodat" keresed, egyszerűen teljesen más taktikához kell folyamodni, mint amúgy. Persze megteheted azt, amit a tömegek: adott időpontban bepánikolva az első szembejövőbe belelátod életed párját, utána meg a fele vagyonod bánja a vágyvezéreltségedet, de nem érdemes, ugyanis léteznek olyanok is, akik pont számodra a legtökéletesebbek és életed végéig el tudsz lenni velük szeretetben. Ezt kéne felismerni, majd megtalálni, végül megszerezni. Nagyon, de nagyon kevesen képesek erre...

Ez épp olyan, mint a nőknél is, csak ők nem jellemzően nem hajlandóak ezt tudomásul venni: a nők a top 5%-ot cuppantják le kérés nélkül is, akár 8.-ként aznap, még akár kapcsolatban élve is, ez a vérükben van(hipergámia). Csak aztán mind megtapasztalja, hogy az alfát megtartani nem kell félnetek jó lesz.
Szóval az lesz a fő dilemma egy jó évtized erejéig a nők számára, hogy hogyan is tudnak a fuckboyokból egyet-egyet megszerezni VAGY mennyire tudnak leadni az igényeikből. A nőknek szó szerint meg kell tanulni, hogyan viseljék el a tudatot, hogy ugyanolyan ízű, ami a szájukba fog kerülni, de a saját igényeikhez képest alacsonyabb státuszú farokból, különben nem lesz teljes az életük(család, gyerek, biztonságérzet). Ez pedig nem könnyű feladat, főleg egy fiatal nő számára. Nem is nagyon látok fórumokat, amik ebben segíteni szándékoznának.
És őszintén szólva nem kis felelősséget látok a mi oldalunkon is ez ügyben. Magukra hagytuk a nőket azzal a pár önhitt magazinnal és social mediával...

FlybyWire 2022.05.31. 11:36:03

@moonshadow: de hát pont ez írom én is.
És pontosan ezért kell és érdemes ÉLŐBEN ismerkedni.
Online átesel olyan sunák szűrőjén is, akik ülve nyalnák a.... holdat, ha élőben szóba állnál velük.

Magányos Farkas_ 2022.05.31. 12:02:55

@moonshadow: Ezt nagyon nincs így. Több magányos barátom is van, mind 40 feletti. Sajnos magam is magányosan élek. Az elhagyatottság érzése férfinél és nőnél is megtalálható. Az, hogy a nők nem szeretik a magányosságot mutató (vagy ezt sejtető) férfiakat egy dolog. Attól sajnos létezik ez a probléma sok férfitársamnál (és nálam is). Persze próbálunk tenni ellene. Részben ez a blog is ezt a célt szolgálja: megosztani a gondokat.

Almandin 2022.05.31. 12:30:18

@bordon: Légy szíves, ne vetítsd ki a saját fantazmagóriáidat az egész női társadalomra. Sokféle nő van, nekem a fent leírt típus nem kellene. Arról nem is beszélve, hogy ha valaki olyan erőszakosan közelít egy nőhöz, mint írod, hogy váratlanul letámadja a lépcsőházban és berángatja a lakásába szexelni a nő megkérdezése nélkül, az bűnöző. Ha valakit szexre kényszerít valaki, az nemi erőszak. Nem kell papucsnak se lenni, de ez már az ellenkező véglet, sőt, illegális is, amire buzdítasz. Ha valaki velem próbálkozna így, feljelenteném, de lehet, hogy megelégednék a pofonvágásával is.
A férfiak pénze meg sose érdekelt. Eltartom én magamat, nem kell olyan, akit fejni lehet.

bordon 2022.05.31. 13:14:31

@moonshadow: Hogy ki él magányban, ha nincs társa, az attól is függ, milyen az intelligenciája, jövedelme, szociális készségei az illetőnek.
Akinek van egy karrierje, az azzal el tudja magát foglalni, ha az emberekkel való kommunikációt, vitázást, érvelést is magában foglal, így élvezhető, akkor abban el tud lenni férfi és nő is.
Ha valaki összekapart valami kis műveltséget magának az oktatása során, az mondjuk elkezd egy új nyelvet, szakmát tanulni. Nyilván aki fiatalon segghülye volt tanulni, az 40 évesen se lesz szellemileg topon. Az idősebbkori szellemi frissesség feltételezi azt, hogy fiatalon megalapozzuk azt.

Aztán ott van a nők pletykázási hajlandósága. Egy nőkből álló horda mondjuk munkahelyen simán elszórakoztatja magát, ilyen csoportban a nők lubickolnak, újra butuska tizenévesnek érezhetik magukat, szinte megszűnik az igényük a pasizásra. Ki is nézik, kibeszélik azt, aki bepasizik. Mint az együtt dagonyázó nőstény elefántok, a bikákat elűzik.
Akinek van baráti köre közeli rokonai az velük elfoglalja magát.
Az építő egyedüllét egy szép koncepció, de kevés az olyan ember, aki erre képes.
A férfiak nagy része magányosan nem éppen konstruktív tevékenységekbe öli az energiáit. Szerencsejáték, alkohol, focimeccs nézése, pornó, farokverés naponta háromszor. Még azok is, akiknek amúgy nem állt meg 18 éves korban a szocializációjuk, nem ért véget az oktatásuk.
A férfit nem érdekli, ha a nő magányos és így keres társat, sőt lehet jobb egy magányos nő, mint egy folyton a hasonszőrű barátnőivel bulikázó negyvenes liba.
Ellenben a nő szemében hatalmas red flag az, ha a megismert férfi azt mondja, hogy nincs senkije, magányos, de még élvezi is az egyedüllétet, nincs sok barátja se. Az ilyen elől a nők menekülnek. Ezért nem árt behazudni valami hobbit, barátokat, társaságot, akiknek persze nem lesz bemutatva a hölgy. Legalább az ismerkedési fázisban ne higgye azt a nő, hogy teljesen antiszociális a pasi. Ha jobban megismerkednek, akkor majd el lehet magyarázni, hogy miért nincs sok haver.

bordon 2022.05.31. 13:35:29

@Almandin: A férfi pénze érdekel, mert az mutatja, hogy mennyire sikeres, talpraesett, mennyire tudja magát eladni, érvényesíteni. Én is sokáig úgy voltam vele, hogy gáznak tartottam, ha egy férfi villantotta a vagyonát, meg ha egy nőt lenyűgözött egy sikeres pasi. Ma már látom, hogy ez fontos. Akkor is, ha te eltartod magadat. Nem akarsz egy rosszfogú bölcsész mellett zoknit stoppolva megöregedni, meg az akciós újságokat bújni, hogy mikor olcsó a csirkefarhát.
Aki jól keres, az általában tanult, jól menedzselte magát, nem bulikázott, amikor nem annak volt itt az ideje, jó döntéseket hozott, nem volt sok káros szenvedélye (legalábbis nem hatalmasodott el rajta annyira, hogy akadályozza az érvényesülésben), jól mozog emberek körében, szakmájában elég jó, valószínűleg ha veled valami történik, akkor keres annyit, hogy ne vágja padlóra a háztartást.

Én úgy lettem nevelve, hogy a gazdagságra mint valami bűnös úton szerzett doogra néztek a nagyszüleim.

Nem azt mondom, hogy a pénz a minden, de a pénztelenség nem érdem. Nem a vagyonod határoz meg, de a vagyonod is te vagy, mutatja az elért eredményeidet. Nekem azt mondtak otthon, hogy tanuljak, mert különben semmi nem lesz belőlem. Kudarckerülő szemlélet, rettegés a bizonytalan jövőtől, panaszkodni pedig tilos (pedig valójában azt is meg kell tanulni az érvényesüléshez!). Kitűnően tanultam, csak azt nem mondták meg, hogy menedzselni is kell tudni magát az embernek. Asszertivitás, sikerorientáltság. Lett belőlem valami, de a kisember szemléletet le kellett vetkőzni hozzá. A vagyonom is én vagyok, a diplomáim is én vagyok, a sikereim, eredményeim is én vagyok. Nem ennyi vagyok! De ezeket is vállalni kell.

A falhoz szorítós megoldás pedig nem erőszak. Egy férfi és egy nő találkozik a lépcsőházban, benézik egymást, mosolyok képződnek az arcokon, arcpirulás, kis csevegés, falhoz szorul a nő, a férfi főlé hajol, elsimítja a nő füle mögé a hajtincset, ráteszi a kezét a nő derekára, ágyék az ágyékhoz ér, csók, heves, kézenfog, bevezeti az egy emelettel felette lévő lakásába, koliszobájába, ruhák lekerülnek, nyalás, szopás, csattogó dugás.

Velem elég sokszor történt ilyen. Szórakozóhelyen összenézésből kerthelységben smárolás, majd szopás. 16 éves volt a lány felajánlotta, én meg 25 talán. És ott se én kezdeményeztem.
Koliban félemeletnél találkoztam egy gyógytornász hallgató lánnyal, összegabalyodtunk, ott megtörtént minden, az orvostanhallgatók egy emelettel feljebbről drukkoltak.

Ezek a fiatalság számlájára írható akciók, de aki ilyeneket simán, erőfeszítés nélkül megélt fiatalon, annak 40+ évesen nem lesz kedve köröket futni egy közepesen semmilyen 40+-os nőért.

moonshadow 2022.05.31. 17:44:15

@Magányos Farkas_: Így már jobban érthető. De ezt nem lehet megoldani szimplán társkereséssel. Sőt megkockáztatom, hogy pont azért nem sikerül mert a potenciálisan jelölteket elriasztja, hogy az illető nincs rendben önmagával. Mindenkinek van ilyen korszaka élete során, rövidebb - hoszabb időre. Ráadásul a negyvenes korban jön a klasszikus életközepi válság is az embereknek, melynek során rájönnek, hogy nem boldogok, holott megteremtették ennek az anyagi és egzisztenciális feltételeit:
blog.integralakademia.hu/igy-lepj-a-mokuskerekbol-onmagad-fele/
Ennek megoldására bizony munkát kell befektetni az önfejlesztésbe, mert egy társ ezt nem tudja megoldani, és előfordulhat, hogy nem megfelelő társsal egyezik ki az illető csupán figyelem elterelésként önmagáról, és a másik válára rakja a terhet, hogy az boldoggá tegye őt, vagy kialakul a vak vezet világtalant helyzet. Pedig a boldogság nem a társas lét függvénye. Legtöbb embernek akkor sikerül, amikor elengedi a "társ szükséges a boldogsághoz" közhelyet amit az életmódmagazinok sulykolnak, és megtanul önmagának örömet szerezve önmagával tartalmasan együtt élni, hogy aztán egész emberként funkcionálva összejöjjön a párkapcsolat, de ha nem az sem baj.
Ajánlom a facsén megnézésre az összes mesterkurzusos önismereti videót Popper Péter bácsitól. Lehet a többi is jó. Sajnos már csak itt elérhetők, régebben a jutubon is fent voltak: www.facebook.com/watch/?v=987991154913963

moonshadow 2022.05.31. 17:54:56

@bordon: "Ellenben a nő szemében hatalmas red flag az, ha a megismert férfi azt mondja, hogy nincs senkije, magányos, de még élvezi is az egyedüllétet, nincs sok barátja se." Olyan nincs, hogy valaki magányos, és élvezi az egyedüllétet. Olyan viszont van, hogy valaki élvezi az egyedüllétet, de ebből következően nem magányos.
Tipikusan olyan emberekre jellemző, akiknek már volt tartalmas kapcsolata, megismerte az élet ezen oldalát hosszú időn keresztül, de aztán valami miatt véget ért. Talán tudja, hogy azt a lécet kevesen ugornák meg, és nem is fektet energiát keresésbe, mert van viszonyítási alapja, tudja értékelni hogy a kapcsolathoz képest miben más, miben jobb az egyedüllét. Sajnos vagy nem, ilyen az ember hogy viszonyítási pontok alapján tudja értékelni azokat a lehetőségeit amikkel rendelkezik, és ehhez élettapasztalat kell. Az emberek a hosszú élet illúziójában élik napjaikat, pedig ha tudnák hogy ez csak illúzió, bárki bármikor eltávozhat... Vagy akit súlyos baleset ért és felépült, az már tudja értékelni az élet szépségeit. Ugyanígy aki még nem tapasztalta meg a társas létet hoszabb időn keresztül annak hiába magyarázza bárki is mennyi lehetőséget tartalmaz ez az állapot, a fiatalsággal együtt.
Másrészt amiket leírtál, karrier, egzisztencia, stb. ...ezekből csak a kiléted derül ki, a mibenléted egy nő számára majd csak akkor ha beüt valami szar.

Szornyeteglajos 2022.05.31. 18:18:05

@bordon:
"Én úgy lettem nevelve, hogy a gazdagságra mint valami bűnös úton szerzett dologra néztek a nagyszüleim."

Igen, ez gyakori felfogás volt az átkosban nevelkedett idősebbek körében. Nem véletlenül. Nagy igazság van azért benne, mert akkoriban főleg, de most is morális törpék veretnek, villognak a vagyonukkal. Ha nem is feltűnően, de jól láthatóan. Csak hát jó ideje ki nem szarja le, hogy kinek miből telik a harmadik, negyedik lakásra?

A stabil egzisztencia pedig sokkal inkább vágyálom, mint realitás. A nők vágynak rá, és a férfiak eljátszák, hogy mindig habos süti lesz az élet. Valójában nagyon kevesen vannak, akik olyat, vagy annyit dolgoztak 40 éves korukig, hogy bedolgozták magukat egy életszínvonalba, és a koporsóig méznyalás a program.

Engem sajnos úgy neveltek, hogy azt csináljam, amit szeretek, mert nyugdíjig napra-nap gyomorgörccsel indulni munkába a legnagyobb önkib@szás. Még akkor is, ha csak szerény megélhetést biztosít a munka, szeressem amit csinálok. Hát én megfogadtam, és nem bántam meg. Hasonló felfogású volt a feleségem is, és ilyen nővel tudom elképzelni a jövőmet is. Na, az ilyen nőből van kevés.

Almandin 2022.05.31. 19:10:29

@bordon: A nagyszüleid valóban már egy káros végletet képviseltek. Írtad régebben, hogy alföldi protestáns kisvárosi értelmiségiek voltak. Valamennyire ismerem azt a közeget, valóban hajlamosak az ilyenek bűnnek tekinteni a gazdagságot, de az élet élvezetét is. Örömtelen, munkaalapú, templomba járós életmód. Katolikus változatban is létezik. Én is azt mondom, gazdagodni jó, mert a több pénzzel több élményt, jobb orvosi ellátást, stb. is lehet vásárolni, anyagi tartalékot képezni. Viszont az már probléma lehet, ha valaki egy másik embertől akarja megkapni ezt és kihasznál, megtéveszt mást a célja érdekében. Aki érdekkapcsolatot köt, azt nem érdekli, milyen ember a másik, jó-e vele beszélgetni, szexelni, időt tölteni. Egy pénzforrást lát a másikban. Másrészt az se tragédia, ha kevesebb pénzed van (nyilván nem a nyomorszintről beszélek). Nem mindenkinek a jólét áll az élet középpontjában, hanem inkább művelődni szeret, meg hasonlók. Az se biztos, hogy egy bölcsész rosszfogú. Én ismerek bölcsészeket, nem rohadnak ki a fogaik. Ha valaki rendesen tisztogatja a fogait, ki se alakulnak olyan súlyos elváltozások, aminek a rendbehozatala nagyon sokba kerül. Ahhoz komoly pénzhiány kell, hogy valaki hagyja a fogazatát szörnyű állapotban. Vagy pedig igénytelen hozzáállás. Kivéve, ha valami baleset miatt hirtelen sok fogat veszít valaki, mert nem mindig van pénz egy teljes fogazat helyreállítására.

Almandin 2022.05.31. 19:19:02

@moonshadow: Az a baj, hogy a mai világ az extravertált karaktert akarja mintának megtenni. Engem nem riasztana el, ha valakinek kevés a barátja, és esetleg épp magányos. A magányos férfi, ha szimpatikus, vigasztalásra szorul, és boldoggá tehető egy jó párkapcsolattal. Engem pl. sose vonzottak a partiarcok, nekem bejön az introvertáltabb karakter.
Ezért nem kell Facebookra regisztrálni, mivel ott egy ilyen emberről nemcsak a potenciális partnere, hanem a munkáltatója, ismerősei is kiszagolhatják, hogy kevés barátja van, mert a Facebook ezt megjeleníti. Manapság valóban stigmaként szolgál, ha valaki nem eléggé társasági lény, kevés ismerőse van. Unalmasnak is könnyen beskatulyázhatják, pedig egy egyen-partiarc sokkal unalmasabb személyiség szerintem.

Magányos Farkas_ 2022.05.31. 20:30:37

@moonshadow: Tévúton jársz. Én "rendben vagyok önmagammal". Ismerem értékeimet, hibáimat, szeretem önmagam és társfüggő sem vagyok. Erről a feleségemmel eltöltött utolsó 1-2 év teljesen leszoktatott. :) Szimplán magányos vagyok és peches a társkeresésben. Vagy ez így túl egyszerű? :) Néha pedig nem kell túlbonyolítani a dolgokat. Néha azt jeleni valami, amit jelent.
süti beállítások módosítása